Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Представники громадської організації «Єврокарпатська ініціатива» допомагають соціально незахищеними верствам населення Київщини

Громадська організація «Єврокарпатська ініціатива» допомагає жителям Київщини з перших днів війни.

Громадська організація «Єврокарпатська ініціатива»(Івано-Франківськ) в 2021 році відновила свою діяльність, переформатувавши цілі та завдання.

За мету тоді її директор Андрій Геник ставив – розвиток культурного, мистецького, підприємницького, туристичного та економічного потенціалів Прикарпаття. Але всі плани засновників змінила повномасштабна російсько-українська війна з лютого 2022 року.

Події на Київщині , прагнення ворога захопити столицю України, активізували і об’єднали всіх, хто міг протидіяти ворогу.
Олексій Поллє, став на Київщині представником громадської організації «Єврокарпатська ініціатива». На той час виникла нагальна потреба допомагати і військовим, і місцевим жителям, бо чимало руйнувань російські загарбники завдали під Києвом, а населені пункти були повністю заблоковані загарбниками.
Директор громадської організації “Єврокарпатська Ініціатива” Андрій Геник за підтримки депутатів Івано-Франківської обласної ради – Назарія Іванів та Наталії Олексюк відразу відреагували на нагальні проблеми, організувавши системну допомогу тим, хто залишався в Бучі, Ірпеня, Гостомелі, Макарові, де активно йшли на той час бойові.
Вже в перший тиждень війни Федором Олексюком було передано з Івано-Франківщини 5 тонн продуктів харчування – і вони відразу були доставлені за призначенням, не дивлячись на безпекову ситуацію. Активно допомагали жителі Івано-Франківської області й бійцям на передовій з Прикарпаття, які боронили Київ, доставляючи військове спорядження, продукти харчування, речі першої необхідності в найгарячіші точки на той момент.
«Завдяки нашим друзям з Прикарпаття було швидко організовано склад при підтримці громади та особисто старости Шевченко Вадима в селі Григорівка Обухівського району, де було акумульовано допомогу – продукти харчування, речі першої необхідності, одяг для дітей та інше. На той час – це був район, який був осторонь бойових дій, але водночас в якому знищили ворожий десант на аеродромі у місті Василькові, через що родини місцевих втратили житло – і їм теж потрібна була термінова допомога. Партнерство та взаємодія волонтерів Івано-Франківська та Київщини дало величезну синергію, ми зуміли об’єднати навколо себе небайдужих людей, тому за короткий час чимало людей, яким потрібна була допомога, змогли знайти підтримку», – прокоментував Олексій Поллє, представник «Єврокарпатської ініціативи»  на Київщині.
Теплі стосунки представників ГО «Єврокарпатська ініціатива» зав’язалися також і з жителями міста Городня Чернігівської області, які під час окупації вразили всіх своїм патріотизмом, протестом проти окупації.  Всі разом жителі на чолі з з міським головою Андрієм Богданом вийшли на масштабний проукраїнський мітинг, що був присвячений Дню народження Тараса Шевченка. З івано-Франківщини містянам передали пожежну автівку,-  так волонтери підтримали громаду після звільнення.
Близько 60 тисяч внутрішньо-переміщених осіб зареєструвалися в Обухівському районі з початку бойових дій. Тож «Єврокарпатська ініціатива» опікується і ними, а також допомагає соціально незахищеними верствам населення.
Рухається фронт на півдні й сході, й тепер Олексій Поллє разом з іншими волонтерами допомагає військовим на фронті, передаючи і автівки, і різне обладнання.
Допомагаючи, зародилася співпраця з ГО “Фундація друзів України” та особисто Антоном Гулідіним. Склалися дружні стосунки для реалізації нових проєктів.
 На фото:  Олександр Гомон,  начальник Обухівської РВА вручає  подяку Олексію Поллє, представнику «Єврокарпатської ініціативи» на Київщині до Міжнародного Дня волонтера.
«Співпраця громадської організації «Єврокарпатська ініціатива» в особі директора Андрія Геника, депутатського корпусу Івано-Франківської обласної ради з керівництвом Обухівського району, представниками Гуманітарного штабу – це приклад взаємодії чиновників, представників місцевого самоврядування, волонтерів та благодійників, коли будь-які питання вирішуються швидко й ефективно на користь людей. Було приємно отримати відзнаку до Міжнародного дня волонтера від керівництва району. Сьогодні нас об’єднує одна мета – зробити все, аби найшвидше вигнати російського загарбника з нашої землі й почати відбудовувати рідну країну. Разом – до перемоги!», – прокоментував  Олексій Поллє, представник «Єврокарпатської ініціативи»  на Київщині.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН