Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Діти евакуйовані з Бахмутського напрямку побували у резиденції Святого Миколая на Київщині (відео)

Діти з родин ВПО побували у резиденції св. Миколая на Київщині. В Обухівському районі на Київщині до новорічно-різдвяних свят відбулося відкриття резиденції Святого Миколая.Це спільний соціальний проєкт ГО «Асоціація розвитку спорту і туризму України» (голова – Лія Корнієнко) та Обухівської районної державної адміністрації на чолі з Олександром ГОМОНОМ.

Після тривалих перемовин було прийнято рішення все ж продовжити цього року цей проєкт, адже родина великого Обухівського району поповнилася сім’ями з інших регіонів країни.

Близько 60 тисяч осіб зареєстровано внутрішньо-переміщеними особами на території Обухівського району. Чимало приїхало з дітьми.

Тож організатори свята зробили все, аби панувала атмосфера добра, любові і безпеки. Подвір’я Зінченків в селі Дерев’яна прикрашено по-різдвяному, посеред двору – вогнище, навколо нього сидять юні гості в образі 12 місяців і розповідали про свої добрі справи цього року.

Серед присутніх на заході були і представники міжнародної делегації з Сербії подарунками і побажаннями найшвидшої перемоги!

Александар ОЛЕНІК, депутат Народної Скупщини Республіки Сербія, член парламентської групи дружби з Україною cказав, звертаючись до родин переселенців, наступне:

«Ми приїхали в Україну, аби показати, що ми цінуємо, поважаємо і хочемо допомогти українцям в їх боротьбі за свободу і остаточну перемогу. Нас також бомбардували 20 років тому і ми знаємо як це, коли на тебе нападають. Наш моральний і людський обов”язок – це допомагати тим, хто зараз піддається нападу, а це Україна. Також ми маємо донести в Белград, в Сербію та Воєводину про те, що тут відбувається насправді, адже на Балканах, в основному, поширена проросійська пропаганда, в якій немає правди, тому ми приїхали сюди, аби донести людям реальну ситуацію в Україні. Також, можу сказати, що ми впевнені у вашій перемозі, і що ви врешті-решт повернете всі свої території».

Бажання привітати наймолодших жителів Обухівщини і подарувати їм віру в чудеса підтримали представники БФ «Марфа і Марія», БФ «Проксен» та БФ «Фундація друзів України», завдяки яким кожен маленький відвідувач отримав солодкі подарунки та смаколики. Діти вірять у святого Миколая, у те, що їх мрія про мир і повернення додому незабаром здійсниться.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН