Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

З’явилися нові подробиці у справі “морських” зловмисників в Одесі

На одеському телеканалі “Перший міський” вийшов спецрепортаж про подробиці затримання в Одесі групи зловмисників, які кілька років наживалися на проблемі моряків.

На підставі свідчень одного із затриманих учасників злочинної схеми — одного з господарів ТОВ “Учбовий центр фахівців морського транспорту” Валерія Постолатія, встановлено всіх учасників схеми незаконного заробітку, їхні зв’язки та ролі, які давали змогу налагодити безперебійну роботу і перевести на себе значний потік грошей.

Уже встановлено, що на проблемах моряків була зароблена солідна сума грошей, поділена між учасниками схеми: головною громадською організацією “Українське об’єднання моряків” Христиною Король, Валерієм Постолатієм, начальником слідства Приморського РВВС м. Одеси Андрієм Мащенком і заступником міністра інфраструктури України Юрієм Васьковим.

Як розповіла журналістам прессекретар регіонального управління СБУ Ганна Шевчук, “зловмисниця створила злочинне угруповання, до якого входив і її батько. Саме він вів переговори з моряками та отримував від них гроші.

Ще один учасник угруповання — керівник ТОВ “Навчальний центр фахівців морського транспорту”.

Також журналістам вдалося поспілкуватися з чоловіком головної фігурантки справи Христини Король — Русланом, який не тільки підтвердив усі злочинні схеми наживи на моряках, а й розповів про спробу замаху на вбивство одного з конкурентів цієї компашки — Ігоря Зозулі:

“Постолатій звернувся до мене, щоб я знайшов виконавців, які закинуть на подвір’я, де проживає Зозуля з сім’єю і двома маленькими дітьми, гранату, бо вважає його основним зі своїх ворогів, який вплинув на руйнування планів і схеми, задуманих Валєрою і Васьковим. Я відмовився, мотивуючи тим, що я готовий ідейно боротися з корупцією законними методами, а брати участь у бандитських розбірках я не буду. Ба більше, буду змушений звернутися до правоохоронних органів із заявою, якщо він продовжить займатися цими розбірками далі. У результаті Валера сам знайшов виконавців, які мали кинути гранату. Однак, щось пішло не так і виконавці просто облили будинок фарбою і закидали палаючими фальшфейєрами, сигнальними фаєрами і вибуховими пакетами двір. А також біля будинку Зозулі влаштували протестну платну акцію із залученням “тітушок”, які професійно займаються акціями залякування, з метою помсти і чинення психологічного тиску на Зозулю і його сім’ю”, — розповів він.

Це тільки перші відомості про злочинну діяльність К. Король, Ю. Король, В. Постолатія, А. Мащенка, Ю. Васькова та ін. Судячи з усього, скоро ми дізнаємося багато цікавих подробиць.

https://youtu.be/CqBiIzj-S6c

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН