Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Відзнакою Президента України “Золоте cерце” нагороджено депутата Генічеської міської ради Юліана Лучка

Про це повідомляє заступник голови обласної ради Юрій Соболевський:

– Юліан є членом нашої команди і від перших днів повномасштабного вторгнення російського агресора на українську землю, був у Херсоні і допомагав організовувати рух спротиву в місті. Я не раз казав, що наше місто має багато своїх героїв, які тихо і без зайвого пафосу робили те, що наближало і наближає нашу перемогу. Просто тому, що вони українці і патріоти рідної землі.

Юліан Лучко від перших днів вторгнення очолив самооборону на ХБК. Саме ці формування патрулювали місто в перші тижні вторгнення, реагували на виклики громадян, боролися з мародерами. Разом ми займалися розв’язанням гуманітарних питань – забезпечення бомбосховищ, лікарень, дитячих будинків та прихистків для постраждалих від бойових дій, допомога морякам, що стояли на рейді. Постачали харчові продукти, ліки, речі першої необхідності. Шукали допомогу де тільки могли. Займалися організацією доставки ліків та гуманітарної допомоги з Миколаєва та Одеси. 

Велика робота проводилась із долученням до мітингів херсонців проти окупації. Мало хто знає, але завдяки злагодженій роботі Юліана та його команди вдавалося контролювати деякі питання безпеки. Вони відповідали за різні сектори скупчення людей і вчасно попереджали один одного про небезпеку – де окупанти збираються когось схопити. 

Більше чотирьох місяців ми разом знаходились в окупації, у розшуку окупаційною владою, але продовжували боротись за український Херсон. Після виїзду на підконтрольну територію, робота продовжилась. 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН