Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Природоохоронці з Великої Британії побували на Херсонщині

Національний природний парк відвідала поважна делегація науковців. Це – Драпалюк Анастасія UNCG, Полянська Катерина ЕПЛ, Діковицький Володимир директор НПП Нобельський, a також природоохоронці із Великої Британії – Bragger Jody й Aitken Angus з компанії Tellus Reserves.

Директор Національного природного парку Сергій Скорик, науковці Іван Мойсієнко та Олександр Ходосовцев розповіли, яких збитків зазнав Нацпарк під час бойових дій на Бериславщині, що важливо досліджувати вплив війни на такі природоохоронні території. Під час окупації вигоріло на території Нацпарку 635 га цінних ділянок, на яких ростуть червонокнижні рослини.

Важливо нині провести заходи з розмінування, а потім з відновлення території Національного природного парку, який входить до української частини Смарагдової мережі Європи, що включає території особливого природоохоронного інтересу. Флора і фауна Національного природного парку унікальна, яка формувалася тисячоліттями. А тому її треба зберегти для майбутніх поколінь!

Це вперше така поважна наукова зустріч відбулася на території Нацпарку після звільнення правобережжя Херсонщини, але лівобережжя – ще в окупації, звідти ворог обстрілює територію Нацпарку.

Переможемо! Все відновимо!

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН