Про це повідомили на сторінці у ФБ Департаменту охорони здоров’я Одеської
ОДА.
– Відбувся робочий візит до Одеської області міністра у справах ветеранів України Юлії Лапутіной. В ході відрядження міністр ознайомилась з умовами, в яких проходять фізичну та психологічну реабілітацію Захисники і Захисниці.
Серед основних об’єктів, які планувала відвідати Юлія Лапутіна, був і КНП «Одеський обласний очний шпиталь інвалідів війни», де надається сучасна кваліфікована допомога, закрема й реабілітаційна нашим Захисникам та Захисницям.
Поспілкувавшись з командою професіоналів і пацієнтами закладу, міністр підкреслила, що заклад системно працює і що важливо, допомога воїнам є комплексною, як медична так і психологічна.
«Ветеранська політика буде присутньою в нашому життя багато років наперед. Тому
основна роль подібних закладів подолання наслідків травм війни, стресу, забезпечення профілактики виникнення та загострення психічних розладів, підвищенню рівня якості життя Захисників та Захисниць України, а також їхніх сімей та родин загиблих Воїнів», – зазначила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.
За словами директора Департаменту охорони здоров’я ООВА Наталії Одарій-Захар’євої, психологічна допомога в закладі саме спрямована на відновлення або компенсацію порушених психічних функцій, медиками створенні усі умови для повноцінного виходу із психологічної кризи з метою збереження здоров’я Захисників, а також відновлення боєздатності aбo працездатності, психічних та соціальних механізмів адаптації.