Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

СБУ затримала головну фінансистку окупантів у звільненому районі Миколаївщини

Служба безпеки затримала ще двох ворожих поплічниць під час стабілізаційних заходів у звільнених районах Миколаївської області.

Ними виявились жительки Снігурівки, які під час захоплення міста добровільно приєднались до лав окупаційної адміністрації. Там їх призначили керівницями «отдела бухгалтерского учета» і «отдела социального обеспечения».
Про це повідомляє Служба безпеки України.
Перебуваючи на «посадах», вони змушували місцевих жителів надавати свої установчі дані ворожій адміністрації, прикриваючись нібито подальшим нарахуванням «соцвиплат» у російських рублях.
При цьому, отримані персональні відомості громадян ворог використовував для підготовки і проведення псевдореферендумів під час окупації регіону.
Крім того, колаборантки сприяли поширенню кремлівського режиму у захопленому районі і агітували людей підтримати загарбників. За це «гарантували» російські зарплати і пенсії.
Втім, після звільнення міста вони намагалась втекти до рф, де планували уникнути правосуддя.
Але не встигли. Співробітники СБУ своєчасно встановили їх місцезнаходження і затримали.
Наразі обом фігуранткам повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочинної діяльності.

Заходи з викриття пособниць ворога проводили співробітники СБУ Миколаївської області за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН