Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Олена Шуляк: Верховна Рада закликає виключити рф зі складу G20

Верховна Рада підтримала постанову №8203, у якій звернулась до держав Групи Двадцяти (G20) щодо виключення російської федерації зі складу цієї Групи.

«24 лютого 2022 року росія вдерлася на територію України і розпочала нову фазу неспровокованої і неоголошеної війни з нашою державою. Ця війна стала найсерйознішим викликом міжнародному миру та безпеці з часів Другої світової війни. Сьогодні країна-агресор пішла далі і вдалася до ядерного шантажу задля терору та утримування в страху не тільки європейського континенту, а й усього світу. Ми бачимо факти цілеспрямованого зниження населення та енергетичної інфраструктури України, що мають виключно терористичну мету», – заявила голова політичної партії «Слуга Народу» Олена Шуляк.
Вона нагадала, що G20 має підтримувати сталий, збалансований розвиток світової економіки, підтримувати мир і безпеку і взаємодіяти на основі норм міжнародного права.
«Країна-агресор не виконує жодного з цих критеріїв і не дотримується принципів організації, тож логічно, що парламент має говорити про виключення рф зі складу Групи Двадцяти», – наголосила Олена Шуляк.

Пресслужба Політичної Партії «Слуга Народу»

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН