Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

СБУ здійснює розслідування справи одного з колаборантів Каховського району

Слідчі СБУ здійснюють досудове розслідування кримінального провадження щодо колабораційної діяльності з боку мешканця міста Нова Каховка на Херсонщині.

Встановлено, що чоловік з початком російської агресії добровільно вирішив співпрацювати з окупантами. Він погодився на пропозицію окупаційної влади зайняти посаду так званого «заступника голови військово-цивільної адміністрації Каховського району».
Маючи певний досвід роботи в органах місцевого самоврядування, новоспечений «чиновник» приступив до своїх «обов’язків». Він наразі «опікується» закладами освіти, культури, охорони здоров’я. Зокрема, гучно заявляє в інтерв’ю російським ЗМІ про нібито завершення у Новій Каховці будівництва центру по інтеграційним процесам з рф.
Перебуваючи на «посаді» колаборант змушує мешканців міста підкоритися незаконній владі. Закликає до підготовки та участі у спільних з окупантами «розважальних культурно-спортивних заходах».
Крім того, він вимагає від приватних підприємців займатися господарською діяльністю спільно із представниками окупаційної влади.
Слідчі Управління СБУ Херсонської області кваліфікували дії колаборанта за ч. 5 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора) Кримінального кодексу України.

Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.

Викриття зловмисника здійснювалось за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН