Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

«Фуд-гід Україною»: Platfor.ma та Євген Клопотенко оголошують конкурс на рідкісні страви української кухні

Вергуни, балабеники, коржі, крумплі, кров’янка чи гречаний кисіль — українська регіональна кухня має сотні й тисячі страв, які здатні не лише нагодувати, а й здивувати. Тому в Україні стартував конкурс «Фуд-гід Україною», в межах якого українців кличуть розповісти про незвичайні та надзвичайні страви у їхньому селі, місті чи містечку, які заслуговують на національну славу. Серед усіх, хто візьме участь у конкурсі, спеціальне журі відбере 30 найцікавіших рецептів, що будуть приготовані шеф-кухарем та увійдуть до двомовної кулінарної онлайн-книги. А десять найяскравіших буде нагороджено призами.

Проєкт ініціювала Platfor.ma, а спеціальним кулінарним експертом став відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко та його команда. Проєкт має на меті згуртувати українців, поглибити зв‘язки між різними регіонами нашої країни, а також закріпити унікальний образ України у світі. Адже їжа дуже добре може об‘єднувати людей у межах однієї культури та одночасно бути універсальною мовою між різними країнами.

«Авжеж, ми не претендуємо на те, аби забирати славу у борщу чи вареників. — кажуть організатори. — Проте світ повинен знати про інші рецепти Полтавщини, Поділля, Донеччини, Буковини, Криму, Слобожанщини – одним словом, кожного з регіонів України. У межах цього конкурсу ми шукаємо рецепти, які здатні здивувати як українців, так і іноземців, які проявляють надзвичайний інтерес до України. Чим би таким особливим ви пригостили гостей вашого села чи міста? Розкажіть!»

Умови конкурсу:

  1. Заповніть анкету на сайті.

В анкеті потрібно розповісти про себе та страву, яку ви подаєте на конкурс. Організатори  шукають автентичні страви, які притаманні різним регіонам України. Що більш детально ви заповните анкету – то більше шансів на перемогу. Дедлайн прийому анкет – 7 листопада 2022 року.

  1. Розкажіть щось цікаве про свою страву

Чому ви вирішили розповісти саме про неї? Можливо рецепт цієї страви передавався вашою родиною з покоління у покоління? А можливо без неї не обходиться жодне весілля? А може процес її приготування – це справжнє видовище? Розкажіть цю історію.

  1. Додайте фото
    Якщо маєте таку змогу, покажіть, як виглядає ця страва, аби можна було побачити, як її подають саме у вашому регіоні. Додавати фото необов’язково, але це точно збільшить ваші шанси на перемогу.

  2. Очікуйте на результати

Організатори проаналізують усі заявки й оберуть 30 переможців, чиї рецепти будуть найбільш оригінальними, а історії – найцікавішими. Оголошення переможців відбудеться після 10 листопада. Усі відібрані рецепти та історії увійдуть до кулінарної онлайн-книги, а десять найкращих отримають призи – набори кухонного посуду від українських виробників.

  1. Зустрічайте «Фуд-гід Україною»

Разом із шеф-кухарем Євгеном Клопотенком та його командою організатори приготують страви за 30-ма рецептами переможців та створять кулінарну онлайн-книгу «Фуд-гід Україною». У проєкті переможці знайдуть свої рецепти приготовані найкращими кулінарами України. Також у книзі розкажуть про переможців, чиї рецепти увійшли до книги, та опублікують їхні історії. Тому ловіть шанс прославити себе та свою громаду.

Кулінарну онлайн-книгу планують опублікувати як українською, так і англійською мовою, аби іноземці могли також дізнатися якомога більше про унікальність та різноманіття України.

Аби взяти участь у конкурсі, заповнюйте анкету на сайті проєкту.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН