Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Мешканцям Великоолександрівки передали будівельні матеріали для відновлення будинків

Велика Олександрівка Херсонської області.  Поки що тут немає світла, майже зруйнований та вигорілий центр села, жодного вцілілого вікна у школі, підірваний міст через річку Інгулець, перекинуті та потрощені автівки, залишки військової бронетехніки, написи «заминировано»… Складно знайти будинок, в якому вціліли вікна, двері, дах.

Від березня впродовж семи місяців люди боялися навіть просто вийти на вулицю, багато хто був змушений переховуватися у підвалах, евакуюватися з села не було можливості.

Співробітники гуманітарного центру Проліска – Кривий Ріг почали передавати мешканцям постраждалих будинків будівельні набори від UNHCR Ukraine – Aгентство ООН у справах біженців в Україні. На місці з людьми працювали психологи центру.

Мешканці Великої Олександрівки з болем розповідали про те, яким було село до війни, як вони пишалися упорядкованим центром, просторими світлими школами, лікарнею… «Так багато спільного труда, любові людей було вкладене. Під окупантами здавалося, що життя закінчилось. Але всі ми сподівалися, що звільнення прийде. Тепер вже думаємо про відновлення. Будівельні набори дуже потрібні, адже майже на кожному подвір’ї – руйнування. Щиро вдячні міжнародним організаціям за всю допомогу, яку нам почали надавати», – сказала одна з жительок Великої Олександрівки.

Співробітники гуманітарного центру були вражені як масштабами руйнувань, так і емоційним станом жителів села. Не дивлячись на жахливі переживання та спогади, люди діляться сподіваннями на те, що нормальне життя буде відновлене.

Надання допомоги триває!

Поділитись публікацією

Один коментар

  1. Така допомога приїде в села Великоолександрівської громади? Зокрема, в село Твердомедове? Коли? Куди звертатись? Дякую.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН