Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Міський голова Нової Каховки бере участь у роботі сесії Конгресу Ради Європи

В Страсбурзі з 25 до 27 жовтня пройде чергова 43-я сесія Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи. Міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко, постійний член делегації від України в Конгресі Ради Європи, бере участь у пленарних засіданнях та засіданнях місцевих і регіональних влад.

Сьогодні, 24 жовтня, національні делегації зустрічалися з кандидатами на посаду секретаря Конгресу, якого мають обрати на поточній сесії. Про це повідомила офіційний помічник постійного члена делегації в Конгресі Володимира Коваленка.
Таким чином з українською делегацією зустрілись кандидати на посаду секретаря Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи представниця Італії Антонелла Вальморбіда та представник Франції Метью Морі.
Членів української делегації на цих зустрічах в першу чергу цікавило ставлення кандидатів до військової агресії та війни, яку розв’язала росія проти українського народу. Обидва кандидати засуджують дії агресора та всіляко підтримують Україну і її народ у визвольній боротьбі та будуть усе робити від них залежне, аби скоріше наступив мир та зникла загроза третьої світової війни у Європі.
Володимир Коваленко мав змогу особисто поспілкуватись з Антонеллою Вальморбідою та Метью Морі та поцікавитися у них чи підтримують вони дії керівників своїх країн у наданні військової допомоги Україні.
Сьогодні ж о 19.00 в Посольстві України у Страсбурзі відбулась зустріч української делегації з дипломатом і політичним діячом, Постійним представником України при Раді Європи, Спів-Президентом Парламентської асамблеї «Східного партнерства», колишнім Міністром закордонних справ України Борисом Тарасюком.

Завтра, 25 жовтня, розпочнуться пленарні засідання 43-ї сесії Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН