Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Підозру у пособництві державі-агресору та колабораційній діяльності отримав професор херсонського вишу

ПІДОЗРУ У ПОСОБНИЦТВІ ДЕРЖАВІ-АГРЕСОРУ ТА КОЛАБОРАЦІЙНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ ОТРИМАВ ПРОФЕСОР  кафедри інноваційних технологічних засобів судноводіння Херсонської державної морської академії.
Викладач добровільно зайняв посаду ректора так званої «Херсонської морської академії», яку йому запропонували представники «військово-цивільної адміністрації Херсонської області».
Разом із окупантами він має на меті реалізувати рішення та дії держави-агресора, спрямовані на організацію освітнього процесу та впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти на захоплених рф територіях Херсонської області.
На «псевдоочільника» окупаційною владою покладено наступні «обов’язки»:
• забезпечити проведення інвентаризації основних фондів та оборотних активів закладу, здійснити постановку майна на облік;
• надати «військово-цивільній адміністрації» для погодження структуру та штатний розклад навчального закладу.
Крім цього, з метою вчинення умисних дій на руйнування морської системи освіти, як фахової української, тобто державної освіти в цілому – він організував у «новому навчальному закладі військово-цивільної адміністрації Херсонської області – Херсонській морській Академії» діяльність з підбору кадрів на посади професорсько-викладацького складу.
Слідчі СБУ підозрюють «ректора» у вчиненні кримінального правопорушення за двома статтями Кримінального кодексу України:
• ч. 1 ст. 111-2 – пособництво державі-агресору, тобто у вчиненні громадянином України умисних дій, спрямованих на допомогу державі-агресору, з метою завдання шкоди Україні, шляхом реалізації дій окупаційної адміністрації;
• ч. 3 ст. 111-1 – колабораційна діяльність, тобто у здійсненні громадянином України дій, спрямованих на впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти.
​Заходи з викриття злочину проводили співробітники СБУ Херсонської області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.
Возможно, это изображение 1 человек и текст
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН