Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська студентка бере участь у волонтерських проєктах для допомоги постраждалим від війни

З початку повномасштабного вторгнення багато хто з представників Херсонського державного університету активно допомагає нашій країні. Одна з них – випускниця університету Ангеліна Щербик, яка наразі очолює Первинну профспілкову організацію студентів ХДУ.

Ангеліна Щербик до 24 лютого мала активне студентське життя: брала участь майже в усіх університетських заходах та їх організації. Але наразі ця діяльність звелася до мінімуму.

«Після того як виїхала з Херсона, я встигла пожити і у Львові, і у Польщі, і у Києві. Зараз знаходжусь у Ніжині Чернігівської області. Трохи замирившись з тим, що до рідного Херсона повернусь не скоро, я почала шукати чим заповнити порожнечу», – згадує дівчина.

Першим волонтерським досвідом Ангеліни Щербик стала дводенна толока у Чернігівській області від організації Repair together. Там волонтери розбирали завали будинків у деокупованому селі. «Пам‘ятаю як тоді подумала, що ніколи не бачила такої кількості світлих, добрих, працьовитих людей в одному місці. Саме в той момент я зрозуміла, що це буде не «одноразова акція» для мене», – розповідає волонтерка.

Вже за два тижні у БУР-табір Ангеліну запросила її подруга. «Їхавши на табір, я думала, що це будуть складні робочі 10 днів. Адже це Миколаївська область, місто зазнало значних руйнувань. Але БУР – не тільки про це. БУР будує стіни помешкань, руйнуючи стіни між людьми. Ми не тільки працювали, частина часу на таборі була виділена саме для культурно-освітньої програми. Окрім того, що ми розбирали завали, або покривали дахи шифером, ми ще їздили на екскурсії, ходили на лекції, знайомилися з місцевими. Опановували нові види діяльності, грали в розвивальні та командотворчі ігри та багато іншого. Для мене стало відкриттям, що 25 волонтерів з різних куточків України, з різними смаками, поглядами, інтересами стали родиною під час цього табору», – ділиться враженнями Ангеліна.

Будуємо Україну Разом – це не тільки волонтерство, не тільки робота, це, перш за все, ЛЮДИ. Люди, які будуть працювати з останніх сил, аби підтримати інших, люди, які допоможуть впоратися з будь-якою проблемою, люди, які навіть після прильоту по місту залишаться у таборі і наступного дня безстрашно розбирають завали. Люди, які об’єднані спільною метою – зробити рідну країну кращою.

Дівчина розказала, що наразі подала заявку в школу кемп-лідерів БУР-у, успішно її пройшла і тепер чекає свого наступного табору. Але вже не в якості волонтерки, а кемп-лідерки. «Зараз поставила собі маленьку мету – набратися досвіду на БУР-таборах та згодом проводити такі ж самі на деокупованій Херсонщині», – зазначає Ангеліна Щербик.

Пресцентр ХДУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН