Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Жителів Дудчан, які знаходяться у зоні бойових дій, вдалося евакуювати

Жителі села Дудчани Милівської громади (Бериславський район), де зараз тривають активні бойові дії, нарешті в безпеці. 10 осіб було евакуйовано і розміщено в центрі Благодійного фонду “Українці переможуть!”. Про це повідомляє у соціальних мережах Любов Минько:

Складна була дорога на вільну територію України, до Кривого Рогу, бо серед евакуйованих жителів – і одна лежача бабуся, на долю якої випало знов побачити всі жахіття війни.

Я, як начальник Військової адміністрації Милівської громади, докладатиму максимум зусиль для якомога швидшого вирішення питання, щодо евакуації всіх хто того потребує.

Щиро дякую команді волонтерів Фонду, які максимально підготували все у центрі для тимчасового перебування ВПО, аби дудчанці могли прийняти душ, посмакувати смаколиків та випити гарячих напоїв. У їдальні центру ми поспілкувалися, поговорили про подальші плани евакуйованих, бо треба надати їм повну інформацію і щодо отримання статусу ВПО, і щодо подальшого їх проживання, відновлення соціальних виплат і отримання медичних послуг. У центрі ми викликали і екстрену службу, так як одній мешканці села треба була потрібна медична допомога. І обнялися, і поплакали, бо вже восьмий місяць йде війна на наших землях, ми втрачаємо наших друзів, колег, сусідів… Наш народ виграє цю війну, жодних сумнівів, бо по- іншому не може бути!

Це – наша земля!

Дудчанці отримали і гуманітарну допомогу від фонду “Українці переможуть!”, а деякі родичі евакуйованих забрали їх до себе, бо їх дуже потрібна підтримка рідних! Слава Україні!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН