Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Через посилення обстрілів мешканців Херсонської області продовжують евакуйовувати до безпечних регіонів

Благодійний фонд “Українці переможуть” провели безкоштовну евакуацію місцевих жителів з таких сіл Бериславського району: Львове, Червоний Маяк, Зміївка, Новоберислав до Кривого Рогу. Розповів про це очільник фонду Ігор Йосипенко:

-Коли ми оголошували ці евакуаційні рейси, то не очікували, що стільки людей потребують простої людської підтримки, співчуття та толерантності. Ці жителі не виїхали тоді, коли місцева влада винаймала перевізників для масової евакуації, бо можливо були не готові до цього рішення, не хотіли або не мали змоги виїхати. У кожного свої причини.

Звісно, місцеві жителі з виїздом затягували, бо вже скоро вже і городи садити. Але обстріли в прибережній зоні Херсонщини все посилюються, російські солдати в люті від нашого супротиву, тому гатять по правобережній Херсонщині з різних видів зброї. Гинуть і сусіди на очах. Це часто стає крапкою у прийнятті рішень. І вони звертаються з проханням евакуації до волонтерів нашого фонду, або нам телефонують їх діти з-за кордону з проханням вивезти батьків чи рідних з небезпечної зони.

Рейси потрібно максимально продумувати, намагаємося максимально близько під’їхати до садиб людей, які часто знаходяться в різних сторонах населеного пункту. Це ранимі люди, які пройшли окупацію, бачили мародерство і знущання від російських солдат. Найскладніге, коли волонтерам доводиться збирати по різним селам по одному чи двоє місцевих жителів, формуючи групу для евакуації, – і все це під обстрілами.

А ще евакуація важкохворих та маломобільних людей, стареньких, які потребують фахового супроводу потім, або влаштування в спеціалізовані заклади, геріатричні центри. А в цих людей поряд вже ніхто не залишився, або загинув, або раніше виїхав. І тоді перед нами стоїть нове завдання, як допомогти цим людям, самотнім, нужденним, але – нашим землякам. Намагаємося допомогти кожному, не залишити сам-на-сам.

Вкотре повторюю і звертаюся до людей: виїздіть, все можна повернути, окрім власного життя, а все – відновимо.

Зі звільненням лівобережжя Херсонщини в наші села повернеться повноцінне життя, але треба добряче буде попрацювати всім разом!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН