Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Відомого кота Василя херсонський виш перетворив на власний символ

Відтепер графічним символом Херсонського державного університету став відомий кожному студенту і співробітнику кіт Василь. Про це розповів ректор Олександр Співаковський у соціальних мережах:

– Коли тільки обговорювали ідею створення символу (маскоту) Херсонського державного університету, то ні у кого не було сумнівів – ним повинен стати наш університетський улюбленець – кіт Василь.

Здається, з ним знайомі всі – й співробітники, й студенти, та й херсонці, упевнений, теж. Минулого року він став обличчям вступної кампанії, погладити його прагнули наші абітурієнти. А Василь не сперечався, дозволяв почухати за вушком, зробити з ним фото. У мене теж є декілька. Журналісти казали, що кіт вже став медійною особою, бо навіть позував перед камерами. Брендована продукція із зображенням Василя розкуповували у нашій сувенірній крамничці у першу чергу. Скільки разів він зустрічав кожного з нас й проводжав з роботи…

Зараз Василь у Херсоні, тримає оборону та чекає на звільнення міста та повернення родини Херсонського державного університету до рідних стін.

Ну, а ми підтримуємо Василя, який став вже вченим котом та офіційним символом університету. Про це є відповідне рішення Вченої ради. Дякую в.о. проректора з цифровізації, інноваційної, інвестиційної діяльності та науково-педагогічної роботи Олександру Лемещуку, відділу цифрової інфраструктури та Пресцентру ХДУ за те, що створили віртуальний образ нашого вченого кота Василя. Очікуйте на його появу у цифровому форматі.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН