Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ювілей з дня заснування Нової Каховки більшість мешканців відзначає в якості переселенців

Звернення міського голови Володимира Коваленка з нагоди 70-річчя заснування міста Нова Каховка опублікували на офіційній сторінці громади:

-Шановні жителі Новокаховської громади!

Я пам’ятаю, як ми з вами 20 останніх років святкували День міста Нова Каховка. Це завжди було щось неймовірне. Яскраве, енергетично чисте дійство, яке об’єднувало всіх. Новокаховчани взагалі – єдина дружна сім’я, а в такі дні це відчуття набувало особливої форми.

Напередодні і в дні святкування в місті відчувалась неповторна атмосфера неймовірної гордості від того, що ти новокаховчанин.

Молодь, діти, старше покоління – всі прагнули зробити День міста яскравим і незабутнім: Новокаховське подвір’я, заходи, міська хода, весільні пари на сцені, спільне виконання Державного Гімну, вечірній феєрверк, гості з усієї України та різних куточків світу..

На жаль, 70-річний ювілей нашої рідної Нової Каховки ми не можемо відзначити так, як всі на це заслуговуємо. Доля влаштувала нам тяжке випробування: на нашу землю прийшло горе, сльози, смерть. І приніс нам це горе і страждання наш сусід, підступно, жорстоко і безжально зруйнувавши той світ, в якому ми жили.

Ми розлетілися, як птахи із зруйнованого гнізда, по всій країні і далеко за її межі. Наші воїни мужньо, ціною свого життя, захищають і визволяють Україну. Наші вчителі намагаються не змінити традиціям виховної роботи і навчати наших дітей, де б вони не були. Наші медики в тяжких умовах продовжують лікувати громадян, які залишилися на окупованій території.

Ми з вами зараз сироти по всій землі, бо втратили свої домівки. І все-таки ми разом. Я хочу, щоб кожен пам’ятав що ми не загублені і не забуті. Нам треба підтримувати один одного: і тих хто виїхав, і тих хто залишився на тимчасово окупованій території.

Молимося за Збройні сили України, допомагаємо їм, кожен в міру своїх можливостей. Наше серце з Україною. Ми віримо, що обов’язково повернемося і відбудуємо нашу Нову Каховку і своє вкрадене життя.

Нехай доля, де б ви не були, дасть вам можливість знайти дорогу додому.

Ми неодмінно відзначимо цей Ювілей після повернення на рідну землю. Ми будемо крокувати вперед, відновлювати, будувати, жити з вірою в майбутнє тим достойним життям, якого годен кожен з нас, наше місто і вся країна.

З 70-річчям, наша Нова Каховка!

Слава Україні!🇺🇦🇺🇦🇺🇦

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН