Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Майбутні моряки з Херсонщини отримують освіту за українською програмою

Попри спробу окупантів запустити роботу херсонських ВНЗ під триколором, наші освітні заклади не зраджують Україні і працюють під жовто-блакитним стягом. Всі ВНЗ Херсонщини наразі розміщуються на підконтрольній території України. Так, Херсонська державна морська академія працює на Одещині. Майбутні моряки продовжують здобувати якісну освіту і бути конкурентоспроможними на міжнародному ринку праці. Про візит до ХДМА, яка нині розміщується в Одесі, розповів заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський:

– Сьогодні (12 вересня – ред.) разом із головою партії “Слуги Народу” Оленою Шуляк, головою Одеської обласної ради Григорієм Діденко, народними депутатами Олексієм Леоновим і Степаном Чернявським,  зустрілися із ректором академії Василем Чернявським. 

Пишаюся, що ХДМА не піддалося на тиск, що чинився на заклади освіти області, працює і буде працювати заради головної мети — виховання крутих спеціалістів морської галузі, яких готує саме Україна!  

На зустрічі обговорили проблемні питання моряків та їх сімей, а також  шляхи їх розв’язання. Допомогу освітньому закладу і питання функціонування в умовах вимушеного переміщення. 

Працюємо далі.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН