Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Кривому Розі пройшов мистецько-кулінарний проєкт «Таврія-Борщ» Кривий Ріг – Херсон

10 вересня у Кривому Розі відбувся спільний мистецько-кулінарний проєкт «Таврія-Борщ» Кривий Ріг – Херсон. Про це повідомляє Херсонська міська рада.

Захід відбувся за ініціативи Херсонського обласного Центру народної творчості за підтримки Криворізької міської ради та виконкому Саксаганської районної у місті ради.

На фестивалі Херсонщину представили Скадовська, Великоолександрівська, Високопільська та Херсонська громади.

Участь у творчих та кулінарних змаганнях взяли також представники Криворізької, Маріупольської, Тернівської та Саксаганської громад, а також міські команди поліції та спецпризначення.

На святково прикрашеній території на відкритому вогню було приготовано 10 казанів борщів за різноманітними рецептами.

За традицією Херсонського фестивалю, приготування улюбленої страви українців супроводжували виступи аматорських колективів, презентаційні намети команд-учасниць, ярмарок народних майстрів та колоритні фотозони.

Учасників і гостей заходу, особливо наших земляків – вимушених переселенців, яких війна вигнала зі своїх домівок і яких прихистила привітна криворізька земля, вітали господарі та організатори свята, а також директор Херсонського ОЦНТ Володимир Капелюшник, який на сьогоднішній день очолює волонтерський центр допомоги херсонцям.

Усі учасники яскравого смачного дійства отримали дипломи у різних номінаціях: найзапашніший борщ, найоригінальніший, найпатріотичніший, найапетитніший, найгустіший, найситніший та ін.

Гран-прі у кулінарному змаганні вибороли громади Херсона та Кривого Рогу. Приз глядацьких симпатій, без сумнівів, отримала команда ЗСУ!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН