Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Волонтери допомагають тваринам в окупації та намагаються їх вивозити з Херсонщини

Притулки для тварин у Херсоні наразі переповненні. Якщо раніше була допомога від організацій з різних міст та країн, то зараз доставлення кормів до міста практично немає, розказала Суспільному операційна директорка громадської організації UAnimals Ольга Чевганюк.

За словами Ольги, у притулках зусилля зосереджені не тільки на догляді за тваринами та вигодовуванні. Волонтери також продовжують лікувати та стерилізувати чотирилапих. На це витрачається чимала сума.

“У нас є база притулків, великих і маленьких з якими ми тримаємо контакти. Люди залишають нам заявки та отримують фінансову допомогу. Ціни в Херсоні наразі дуже високі. Ми намагаємось допомогти тим, чим можемо. В місті ніяких доходів немає, люди обмежені у своїх діях. Тому намагаємось допомагати більше”, – розповіла Ольга.

Більшість господарів забирають своїх тварин з собою, коли їдуть з окупації, але є і ті, які покидають їх і залишають на вулиці. Деякі з цих тварин не пристосовані до самостійного життя, розповіла Суспільному волонтерка Марина.

“Буває чудо і ми знаходимо нові родини для тварин. Але таких випадків зовсім мало. Тварин дуже багато стало. Багато породистих тварин бігає вулицями”, – розказує Марина.

За словами волонтерки Анастасії Соколюк, евакуацією тварин держава не займається. Вивозять їх лише благодійні організації та й тих замало. Анастасія говорить, що вивезення тварин – важкий процес. Собаці або кішці має бути комфортно, як це можливо у таких умовах, бо дорога може тривати до тижня.

“Наш фонд вивіз вже 39 тварин. У перші дві поїздки ми просили, щоб господарі самі організували переноски чи клітки, але зараз клітка вже не є обов’язковою умовою. Ми самі вже зробили. Також ми вивозимо тварин без супроводу їх власників. За твариною дивиться наша людина”, – каже Анастасія.

Господар двох собак Олег говорить, що питання залишати чи брати з собою собак не виникало. Усі розуміли, що буде важка дорога, можуть виникнути проблеми з орендою квартири, бо не всі хочуть здавати з тваринами, але тварин з собою вивезли.

“Коли ми виїжджали з Херсона ми взяли з собою наших собак. Куди ж їх подіти? Вони ж, як діти, члени нашої родини. Всю подорож вони дуже хвилювалися. Вони отримали великий стрес. Та й ми також отримали великий стрес”, – розповів Олег.

За його словами, вони деякий час провели в Миколаєві, а потім вирушили до Одеси, тому для собак стрес знову повторився.

Поділитись публікацією

Один коментар

  1. Прошу Вас допомогти знайти кішку, яку загубили під час виїзду з окупованої територї, можливо її хтось підібрав, це було 19.04.2022р. Десь в районі Дар‘ївка- Снігурівка, це була перша зупинка після Херсона недалеко біля блокпосту росіян на Т образному перехресті поруч зупинка автобусу є фотографії кішки в приблизно перехрестя, яке саме село не знаю. 0508191163 кішка сіра с білим

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН