Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонському вишу допомогли у Хмельницькому з обладнанням для підключення до мережі

Діяльність будь-якого сучасного закладу освіти, особливо в умовах воєнного стану, сьогодні неможлива без підключення до мережі Інтернет. Необхідні ресурси для збереження та накопичення інформації, комп’ютерна та офісна техніка. А якщо цей університет ще й евакуйований із особливо небезпечних територій, де вимушений був залишити основну частину своєї матеріально-технічної бази, то тим паче. Необхідно налагодити документообіг, роботу ресурсів дистанційної освіти, інше.

Організація вищезазначеного стала першорядною задачею керівництва ХНТУ після вимушеної евакуації на підконтрольну Україні територію, – повідомили на сторінці закладу освіти.

Завдяки допомозі нашого давнього партнера – Української науково-освітньої телекомунікаційної мережі УРАН та Хмельницького національного університету в Хмельницькому кампусі ХНТУ розгорнута локальна мережа та Wi-Fi зона ХНТУ.

Українська науково-освітня телекомунікаційна мережа УРАН безоплатно надала у користування Хмельницькому кампусу ХНТУ мережеве обладнання для організації та управління дротовими та бездротовими мережами, а також забезпечила фізичне підключення до власної міжміської оптоволоконної мережі.

Завдяки цьому Хмельницький кампус ХНТУ був під’єднаний широкосмуговим каналом зв’язку до мережі Інтернет і отримав доступ до інформаційних сервісів Української науково-освітньої мережі та пан-Європейської мультигігабітної науково-освітньої мережі GÉANT, яка об’єднує більш ніж 8000 наукових установ та більш ніж 40 мільйонів користувачів Європи та світу. Крім того, завдяки наданій допомозі в Хмельницькому кампусі ХНТУ була розгорнута Wi-Fi зона ХНТУ на площі більш ніж 500 квадратних метрів офісних та навчальних приміщень.

Щиро дякуємо Володимиру ГАЛАГАНУ та Євгенію ПРЕОБРАЖЕНСЬКОМУ, — керівникам Української науково-освітньої телекомунікаційної мережі УРАН, — та всій команді працівників мережі УРАН за підтримку та надану допомогу.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН