Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як держава стимулює ветеранський бізнес?

Ветерани, їхні родини та сім’ї загиблих захисників можуть отримати гроші на розвиток власної справи. Український ветеранський фонд Міністерства у справах ветеранів запустив дві програми фінансування ветеранського бізнесу.

За словами очільниці УВФ Наталії Калмикової, незабаром увесь український бізнес може стати ветеранським, адже вже зараз є 770 тисяч людей, які мають статус учасника бойових дій. Усього прогнозується, що цифра може сягнути до 5 мільйонів ветеранів та членів їхніх родин.

Чи великий відсоток ветеранського бізнесу уже зараз на ринку? Нині зареєстровано 12789 ветеранів та членів їхніх родин фізичними особами-підприємцями.

Для порівняння,  усього, станом на 2021 рік, в Україні зареєстровано майже 2 млн ФОПів. Такі дані зазначено на сайті OpenDataBot.

“Боремось за те, аби активно розвивався саме ветеранський бізнес. Це знизить соціальну та економічну напругу. Усі говорять про те, як інтегрувати людей з фронту в мирне життя. Рецепт простий: дати їм можливість заробляти. Раніше в країні все зводилось до пільг. Так влада закривала проблемні питання й нарощувала патерналізм, закладючи собі підґрунтя перемоги на виборах. Люди голосували за обіцянки пільг та низьких тарифів. Чи зможемо собі дозволити таку розкіш у післявоєнний період? Навряд. Наша економіка не справиться з мільйонами людей, які потребуватимуть дотацій. Тому орієнтуємось на розвиток бізнесу”, — каже виконавча директорка Українського ветеранського фонду Наталія Калмикова.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН