Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Під виглядом гуманітарної допомоги перевізники рейсового автобусу намагалися завезти в Україну одяг комерційного призначення

Відносно двох недобросовісних водіїв рейсового автобусу, які поверталися в Україну з Іспанії, закарпатські митники задокументували порушення митних правил за ст. 472 Митного кодексу України та вилучили незадекларований новенький одяг європейських торговельних марок, орієнтовною вартістю понад 300 тис грн.

Це сталося сьогодні зранку, 2 травня, на українсько-угорському кордоні. В зону митного контролю митного посту «Тиса» Закарпатської митниці заїхав автобус, який слідував за маршрутом «Севілья- Київ». У ньому перебувало два водії, які для проходженн митних процедур обрали «червоний коридор». В одній із декларацій було вказано, що в Україну ввозиться «гуманітарна допомога» загальною вагою 150 кг. Усно перевізники заперечили переміщення через кордон інших товарів, що потребують декларування або обмежені для ввезенння.
Втім, під час перевірки багажного відсіку автобуса, увагу митників привернули картонні коробки, що знаходилися серед особистих речей пасажирів. Як виявилося, в них знаходився новенький товар іноземного виробництва, який ділки сподівалися безперешкодно завезти на митну територію України з комерційною метою.
Серед одягу – жіночі сукні різних розмірів та асортименту, всього 173 шт. Орієнтовна вартість товару за ціною в інтернет мережі становить понад 300 тис грн.
Після складання потоколу про порушення митних правил, справи скерують до суду. Наразі незадекларований товар вилучено на склад митниці.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН