Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Незаконне перевезення українського зерна через окупований Крим: повідомлено про підозри ще двом капітанам російських суден

Прокуратура автономії встановила та повідомила про підозри ще двом капітанам російських суден, які приймали участь у незаконній схемі перевезення окупантами українського зерна з Криму до третіх країн. Дії підозрюваних кваліфіковано як порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію півострова та виїзду з неї (ч. 2 ст. 332-1 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Двоє громадян РФ, капітани суден «Матрос Кошка» та «Амур-2501» під прапорами РФ, здійснили 6 незаконних заходів та виходів до/з закритого Севастопольського морського торговельного порту.

Підозрювані забезпечували завантаження суден зерном, яке окупанти незаконно вивезли з тимчасово окупованих територій України та перевезення його до третіх країн.

Усвідомлюючи протиправність своїх дій, капітани суден періодично вимикали «AIS» (Автоматична ідентифікаційна система) та вносили до неї фіктивні відомості щодо курсу суден, які прямували нібито в порти РФ, а не в закриті морські порти окупованого Криму.

Раніше, за клопотаннями прокуратури автономії судом накладено арешти на 12 суден-порушників, які причетні до цієї схеми перевезення награбованого зерна, а також повідомлено про підозри двом капітанам російських суден – «Матрос Позинич» та «Михаил Ненашев» за ч. 2 ст. 332-1 КК України.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН