Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Місто-побратим Дрогобич допоможе відновлювати Нову Каховку після деокупації

Вчора, 6 вересня, міський голова Дрогобича Тарас Кучма прийняв делегацію із міста-побратима Нової Каховки, що на Херсонщині. У Дрогобич прибув міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко разом з першим заступником Олегом Тарабакою.

Про це повідомляє Online НК з посиланням на прес-службу Дрогобицької міської ради.

Володимир Коваленко коротко розповів про ситуацію в місті, постійні обстріли та втрати Нової Каховки в питанні культурних надбань, промислових та житлових фондів.

За його словами з громади виїхали понад дві третини жителів. Залишилось десь близько 30 процентів людей, але і їм треба виїжджати, аби врятувати життя. Хоча все одно залишаться громадяни, які з тих чи інших причин не зможуть виїхати: хворі близькі люди, відсутність коштів, не мають куди їхати і таке інше.

Під час евакуації мирного населення та численних обстрілів чимало мешканців Нової Каховки, серед яких і діти, отримали стрес, психологічні травми, є й такі, які потребують медичної реабілітації та лікування.

Міський голова Тарас Кучма запевнив, що медичні заклади Дрогобича готові надати усю необхідну допомогу, забезпечити процес лікування та реабілітації усім, хто його потребує.

У ході робочої зустрічі обговорили чіткий алгоритм дій допомоги Новій Каховці, який херсонському місту може надати Дрогобич після його деокупації.

Під кінець спілкування мери висловили сподівання, що наступна зустріч двох міських голів відбудеться в Новій Каховці, місті-побратимі Дрогобича, під українським прапором та мирним небом.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН