Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський вчений Іван Мойсієнко став почесним членом Польського ботанічного товариства

Про досягнення вченого розповів ректор ХДУ Олександр Співаковський.

Дуже приємна та важлива новина – нашого колегу, завідувача кафедри ботаніки, професора Івана Мойсієнка прийнято у почесні члени Польського ботанічного товариства та надано відповідний сертифікат. Це дуже знаково для нашого науковця та для Херсонського державного університету в цілому. Адже відтепер Іван Мойсієнко – єдиний український вчений, якому надано статус почесного іноземного члена Польського Ботанічного Товариства.

Сьогодні Іван Мойсієнко входить до ТОП-науковців нашого університету, його освітній доробок складає понад 300 наукових публікацій, в тому числі 14 монографій (у співавторстві), 70 публікацій у фахових виданнях, 40 – англійською мовою, в тому числі 15 – в журналах, що індексуються у наукометричній базі Scopus.

Його внесок у збереження природньої унікальності Херсонщини важко переоцінити. За його участі в Херсонській області були створені національні природні парки «Олешківські піски», «Джарилгацький», «Нижньодніпровський» та «Кам’янська Січ», інші заповідні об’єкти.

У складний час, який зараз переживає Україна, Іван Іванович активно займається волонтерською діяльністю. Він читає благодійні лекції про природні скарби рідної Херсонщини, а донати спрямовує на підтримку природозахисників, які беруть участь у бойових діях.

Вітаємо науковця від Бога! Бажаємо цікавих проєктів, Перемоги Україні і скорішого повернення до рідної Херсонщини, вивченню та збереженню унікальної природи якої Іван Мойсієнко присвячує все своє життя.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН