Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В ХДУ розпочались Дні науки

Про це розповів ректор вишу Олександр Співаковський:

Засідання ректорату Херсонського державного університету розпочав зі слів подяки нашим колегам-науковцям, які у складних умовах воєнного часу продовжують розвиватись особисто та розвивати українську науку. Ви – справжні Герої! Пишаюсь кожним з вас – молодими науковцями та досвідченими колегами. 16 травня ми розпочинаємо марафон заходів, присвячених Дню науки. Традиція масштабно відзначати Дні науки в університеті в нас давня. Під час пандемії ми навчилися працювати дистанційно і навіть проводили міжнародні конференції у змішаному форматі. Зараз новий виклик, але й з ним, впевнений, впораємось. Цього разу заходи будуть у змішаному форматі та на двох майданчиках – нашого університету та Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Це унікальний досвід! Маю честь у рамках заходів 18 травня презентувати власну книгу «Те, що торкнулося серця…» Тож обов’язково побачимось онлайн та офлайн! Запрошую всіх долучатись та дякую першому проректору Сергію Омельчуку та всім, хто долучився до організації відзначення Днів науки в університеті.

Далі перейшли до розгляду питань порядку денного. Наголосив, що серед архіважливих завдань, що стоять на сьогодні – підготовка й безпосередній процес видачі документів про освіту та заходи щодо вступної кампанії. Також на постійному контролі забезпечення виплат стипендій (у тому числі соціальної), заробітної плати співробітникам університету.

Перший проректор Сергій Омельчук детально розповів про план заходів на два тижні, присвячених відзначенню Днів науки у Херсонському державному університеті. Також він доповів про проведення атестації здобувачів наукового ступеня доктора філософії і доктора наук у червні 2022 року. Цьогоріч звітування здобувачів відбудеться дистанційно, продовжується минулорічна практика міждисциплінарних семінарів, тобто об’єднання певних програм для проведення атестації.

Проректорка з навчальної та науково-педагогічної роботи Дар’я Мальчикова надала аналіз динаміки контингенту здобувачів у ІІ семестрі 2021/2022 н.р. та наголосила на проведенні роботи по підготовці матеріалів щодо видачі документів про освіту здобувачам. Проректорка представила проєкт інформаційних матеріалів щодо особливостей вступної кампанії 2022 року, які фахівці готують для потенційних абітурієнтів. Ми продовжуємо працювати над тим, щоб інтереси вступників з тимчасово окупованих територій України були враховані, вони змогли у цьому році стати студентами. Обговорили також і планування освітнього процесу на 2022/2023 навчальний рік.

Аналітичні дані, щодо роботи університету презентував проректор з фінансово-господарської та науково-педагогічної роботи Максим Вінник. Ще раз на ректораті була спільно підтримана позиція, що вартість навчання у наступному році не підвищуватиметься. Також Максим Вінник проаналізував можливість зменшення вартості проживання в гуртожитках студмістечку. Домовилися підготувати відповідні документи, бо маємо йти на зустріч студентам.

Проректорка з міжнародної, соціально-гуманітарної й науково-педагогічної роботи Алла Цапів розповіла про формат партнерства Херсонського державного університету з University of Kent. Зокрема, це курси з вивчення і вдосконалення англійської мови, наукова співпраця з можливістю запрошення гостьових лекторів, залучення представників Кентського університету до редакційних колегій наукових журналів ХДУ, проведення спільних досліджень, а також короткострокові та довгострокові стажування. І, звісно, реалізація програми подвійного дипломування.

Проректорка проінформувала про участь здобувачів у програмах міжнародного обміну та стажуванні, продовження реалізації освітньо-наукового проєкту «Академічний міст» та роботу Офісу іншомовної освіти ХДУ. А також розповіла про ті, заходи, що відбудуться в Херсонському державному університеті з нагоди відзначення Днів Європи.

Проректорка з цифровізації, інноваційної, інвестиційної діяльності та науково-педагогічної роботи Наталія Кушнір доповіла про стан інформаційних ресурсів ХДУ та впровадження елементів електронного документообігу.

Працюємо далі!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН