Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

ХДУ починає підготовку до вступної кампанії

Попри війну життя має тривати, українські виші готуються до початку вступної кампанії. Розпочинає підготовку і Херсонський державний університет, – повідомив ректор вишу Олександр Співаковський:

У понеділок, 2 травня, відбулося засідання ректорату Херсонського державного університету. Захід пройшов у змішаному форматі на базі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (Івано-Франківськ). На жаль, у зв’язку з тим, що окупаційні війська відключили Херсонщину від зовнішнього світу, представники херсонського офісу ХДУ не змогли долучитися до засідання через відсутність інтернету. Ця ситуація вчергове підкреслює: ми правильно зробили, виконавши наказ Міністерства освіти і науки України про тимчасове переміщення центру управління ХДУ у Івано-Франківськ. Університет має працювати за будь-яких умов. Ми у складній ситуації, але продовжуємо виконувати свою головну функцію – надавати якісні освітні послуги.
Разом з ректором Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігорем Цепендою, обласною владою, Міністерством освіти і науки України робимо усе можливе для забезпечення роботи ХДУ. І вже розпочинаємо планувати вступну кампанію, яка неодмінно має відбутися.

У своїй доповіді перший проректор Херсонського державного університету Сергій Омельчук поінформував про засади організації роботи івано-франківського офісу. Повідомив, що розпочався процес проходженння практик здобувачами аспірантури. Він організований дистанційно на базі кафедр нашого університету, Прикарпатського національного університету або університетів-партнерів. Сесія та атестація заплановані на червень.
Перший проректор також торкнувся умов та режиму роботи співробітників ХДУ.
Проректорка з інноваційної, міжнародної, інвестиційної діяльності та науково-педагогічної роботи Наталія Кушнір презентувала проєкт наказу, який дозволяє регламентувати електронний документообіг, враховуючи наявність двох офісів Херсонського державного університету. Документ чітко описує алгоритм дій всіх учасників освітнього процесу.
Про роботу Інформаційно-аналітичної системи, яка працює в ХДУ вже 22 роки, про захист персональних даних, про функціонування цифрових сервісів доповів в.о. керівника відділу цифрової інфраструктури Олександр Лемещук.
Проректорка з міжнародної, соціально-гуманітарної й науково-педагогічної роботи Алла Цапів розповіла про роботу Волонтерського центру ХДУ та про залучення коштів на підтримку наших студентів та співробітників.

Окремо проректорка доповіла про комунікації зі студентами. Минулого тижня було проведено декілька онлайн зустрічей зі здобувачами по факультетах. Обговорювали питання, пов’язані із наслідками переміщенням центру управління ХДУ, процедурою отримання документів про освіту, переведення, сплати за навчання.
Поставив завдання розпочати активну профорієнтаційну роботу щодо популяризації нашого університету серед потенційних вступників. Нам треба думати про майбутнє – як втримати в Україні людський капітал, як надати якісні знання, щоб у подальшому патріотична освічена молодь розбудовувала батьківщину після перемоги. А вона обов’язково буде, як й звільнення Херсонщини. Чекаємо на це, віримо в ЗСУ, працюємо на розвиток ХДУ!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН