Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

З населених пунктів Високопільської громади евакуйовують останніх мешканців

За активної участі волонтерів Благодійного фонду “Українці переможуть” та завдяки активним визвольним діям ЗСУ в районі Високопілля, було організовано евакуацію останнього мешканця села Іванівка Високопільської громади. Про це розповіли на сторінці фонду:

– Стебленко Олександр Афанасійович 1943 року народження залишався єдиним мешканцем на одній з частин села Іванівки Херсонської області Бериславського району.

79-річного мешканця Іванівки було поранено декілька тижнів тому. До нашого Благодійного фонду «Українці переможуть!» звернулася донька Олександра Афанасійович з проханням допомогти вивезти пораненого батька до Кривого Рогу. Ми декілька разів пробували дістатися до села, але із-за постійних обстрілів не мали змоги дістатися до нього, ЗСУ не дозволяли проїхати в село в зв’язку з небезпекою для життя наших волонтерів. Хлопці з ЗСУ пообіцяли при першій нагоді вивезти його до найближчого безпечного населеного пункту. І ось ця мить настали. ЗСУ суттєво змістили лінію фронту, що надало змогу донці дістатися до татуся та разом евакуюватися в беспечне місце в Кривий Ріг.

P.S. На фото евакуйований Стеблина Олександр Афанасійович разом з волонтерами нашого Благодійного фонду «Українці переможуть!» в нашому центрі, що в Кривому Розі на Карачунах, куди був доставлений разом з донькою. Він отримав продукти харчування від наших друзів Polska Akcja Humanitarna (PAH) та теплі ковдри, бо попереду – зима.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН