Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Представники ХДУ взяли участь у відкритті хабу «Я — Херсон» у Івано-Франківську

Сьогодні, 5 вересня, в Івано-Франківську відбулося відкриття хабу «Я – Херсон». До участі у заході долучилися й представники Херсонського державного університету. Адже з квітня центр управління закладу вищої освіти було переміщено до Івано-Франківська й з того часу університет активно приєднується до громадських ініціатив щодо допомоги переселенцям.    

Серед учасників заходу – перший проректор Сергій Омельчук, депутат Херсонської міської ради, декан факультету фізичного виховання та спорту Іван Глухов та викладачка цього ж факультету Катерина Дробот. А також представники влади – голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич, в.о. міського голови Галина Лугова й херсонці, які вимушені були покинуту рідні домівки й знайти прихисток на Прикарпатті.

Хаб створений за ініціативи голови Благодійної організації «ХЕРСОН НЕСКОРЕНИЙ» Володимира Клюцевського, також до нього увійшли Громадська організація «Громадський центр «Нова генерація» (голова – Оксана Глєбушкіна) та Центр координації допомоги ВПО від Херсонської міської ради (координатори – Юрій Рожков та Іван Глухов).

Наразі в Івано-Франківську перебуває біля сотні студентів, викладачів та співробітників ХДУ. Адже саме до цього міста наприкінці квітня було переміщено центр управління закладу вищої освіти. Керівництво університету щиро вдячне партнерам з Прикарпатського університету, зокрема ректорові Ігорю Цепенді, за той прихисток, який отримав Херсонський державний університет та структурні підрозділи – Бериславський та Генічеський коледжі. З того часу ХДУ став центром херсонського ком’юніті в Івано-Франківську.

Відкриття хабу «Я – Херсон» – знакова подія. Це буде, свого роду, куточок єднання, де можна буде отримати допомогу, яка так необхідна зараз переселенцям. Активно долучаються до цього й Херсонський державний університет та планує спільні гуманітарні та мистецькі заходи.

Пресцентр ХДУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН