Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Вивів підрозділ з оточення росіян: як морпіх з Одещини воює на Сході України

Випускник військового ліцею та академії в Одесі з позивним “Ведмідь” з 24 лютого захищає Україну на Сході. За цей час хлопець разом з побратимами знищував техніку росіян та зупиняв їхні колони, вивів з оточення підрозділ. Про це повідомили в інформагентстві АрміяInform.

Хлопець з позивним “Ведмідь” з дитинства обрав професію військового, вступив на навчання до Військово-морського ліцею імені віцеадмірал Володимира Безкоровайного. У 2017 році він був зарахований до Військової академії, там навчався за спеціальністю “морська піхота”. Після закінчення майже одразу поїхав на Схід.

Згадує, як почалося повномасштабне вторгнення Росії в Україну 24 лютого:

“Ранок. Пролунав сигнал тривоги. Подав особовому складу команду висуватися на позиції. Щойно зайняли рубежі, почався обстріл. Але не такий, як раніше – цього разу ворог працював по нас із мінометів, артилерії, “Градів”, зенітних установок і з повітря. У мене у взводі переважна кількість особового складу – це люди, які воювали ще з 2014 року, тому не було жодної паніки чи хаосу. Крім того, тоді відмінно відпрацювала наша артилерія. Ми надавали їм координати, корегували, у результаті все було чітко й без помилок”.

“Ведмідь” розповідає, найважчий бій для його підрозділу чекав у березні, тоді їх підрозділ оточили, а сили росіян переважали, українських бійців взяли в оточення. Йому, як заступнику командира роти, вдалося вивести військових з оточення. Морські піхотинці подолали більше ніж десять кілометрів, пересувалися полями, річкою.

“Нам вдалося дістатися до населеного пункту, де знаходилися наші побратими. Але довго відпочивати не судилося – наступного дня рашисти почали наступ. Черговий бій. Ми успішно тримали оборону, навіть вдалося підбити 1 танк та 1 “беху”. Ворог трохи затих, а під вечір спробував прорватися на БМП-3, яке одразу вдалося знищити. Зранку почався обстріл знову. Тоді були поранені двоє наших побратимів. Щоб вберегти особовий склад, вирішили спуститися в підвал будинку, що був неподалік. А через хвилин п’ять прилетіло. Пряме влучання в будівлю. Я та ще семеро людей опинилися під руїнами. Одразу почав опитувати, чи всі цілі. Поранених багато, але всі могли рухатися, крім одного – він виявився дуже важким. Його треба було терміново евакуювати, що ми й зробили”, — розповідає хлопець.

Після цього він лікувався від отриманого поранення, а згодом повернувся до справи.

“Цього разу ми висувалися на рубіж на танках та трофейних БМП-3. У видимість потрапила колона БТР окупантів. Завдяки вмілому корегуванню вогню артилерії й парі “Джавелінів” ми вдало відпрацювали. Колону було зупинено, ворог відступив”, — згадує військовий з позивним “Ведмідь”.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН