Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Новокаховська громада організовує навчальний процес для дітей дистанційно

Вчора, 1 вересня, у Всесвітній День Знань в Києві відбулась тепла та емоційна зустріч міського голови Володимира Коваленка з педагогами Новокаховської територіальної громади, які через окупацію Херсонщини виїхали на підконтрольну територію України.

Директори Ліцею №1 ім. О.П Довженка Олена Зуйко, Академічного ліцею “Спектр” Тетяни Долецької, Ліцею №3 Ірина Дубас, заступниця директора Ліцею №2 імені А.П.Бахути НМР, представниці дошкільних навчальних закладів Новокаховської громади разом з міським головою та першим заступником міського голови Олегом Тарабакою обговорили нові реалії, з якими зіштовхнулися заклади освіти в умовах війни і окупації.
Говорили про організацію освітнього процесу, адже з 1 вересня більше 3 тисяч учнів Новокаховських шкіл розпочали онлайн-навчання разом зі своїми педагогами.

Володимир Коваленко наголосив на тому, що однією з основних умов початку та якісного проведення освітнього процесу є знаходження керівників навчальних закладів на підконтрольній Україні території. В іншому випадку, за рекомендацією Департаменту освіти Херсонської ОДА, з метою запобігання зриву освітнього процесу та своєчасної виплати заробітної плати педагогам, обов’язки керівника будуть покладені на представників навчального закладу, які знаходяться на підконтрольній території. Термін на прийняття рішення керівниками про виїзд з окупації встановлений досить короткий.

“Жодна причина не повинна стати на заваді гарній освіті. Наші діти повинні отримувати належний рівень знань, незважаючи на жодні обставини” – сказав міський голова.

Новокаховська міська територіальна громада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН