Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На блокпосту в Олександрії херсонські поліцейські зупинили автомобіль із гранатами та патронами

На блокпосту в місті Олександрія Кіровоградської області несуть службу херсонські поліцейські, які перевіряють транспортні засоби з метою недопущення перевезення заборонених предметів та профілактики правопорушень.

Під час чергування поліцейські зупинили для перевірки автомобіль «Фольксваген». Працівники поліції оглянули транспортний засіб і виявили схрон з набоями та гранатами. На місце викликали слідчо-оперативну групу місцевого відділення поліції. Всього вилучено дві ручні осколкові гранати Ф-1 із запалами до них, димову шашку, майже 400 патронів до автоматної та кулеметної зброї.
За словами водія та його пасажира, на прохання знайомого вони погодилися перевезти автомобіль з міста Часів Яр Донецької області у місто Обухів Київської області. Про схрон зброї вони нібито нічого не знали.

Нині усе вилучено та направлено на дослідження. Поліцейські з’ясовують походження боєприпасів та набоїв, перевіряють чоловіків на можливу причетність до їх збуту. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч.1 ст.263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Поліція Херсонської області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН