Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Сестри-поліцейські з Одещини за власним бажанням допомагали херсонцям на службі

Стати поліцейськими близнючки Наталія та Вікторія Ющенко хотіли ще з дитинства та у виборі майбутньої професії не сумнівалися ані на мить.“ми поїхали до херсону, щоб допомогти місцевим мешканцям, які щодня потерпають від обстрілів московитів”, - розповідають сестри-поліцейські з березівщини

“Ще в школі нас призначили відповідальними за дисципліну, і коли хтось запізнювався на уроки чи прогулював їх, ми відводили порушників до директора. Перший позивний – “Спецназівці” – ми отримали саме від хлопців, яких ми постійно “затримували”, – з посмішкою згадує старша інспекторка з комунікацій Вікторія Ющенко.

У 2016 році дівчата разом вступили в Національну академію внутрішніх справ, що в Києві, та вже у 2020 році прийшли працювати в Березівський районний відділ поліції. Спочатку обох призначили на посади дільничних офіцерів поліції, але після реорганізації відділу вони обрали різні напрямки роботи: старша, Наталія, пішла працювати в сектор адміністративної практики, а молодша, Вікторія, – старшими інспектором з комунікації.

Повномасштабне вторгнення рф змінило налагоджене життя сестер. Після звільнення Херсону Наталія і Вікторія вирішили поїхати туди у складі зведеного загону поліції Одещини.

“ми поїхали до херсону, щоб допомогти місцевим мешканцям, які щодня потерпають від обстрілів московитів”, - розповідають сестри-поліцейські з березівщини

“Ми щоранку читали в новинах про Херсон та його незламних жителів і розуміли – хочемо допомогти їм та колегам-правоохоронцям. Розуміли, що буде важко, але мета вище за будь-які складності”, – розповідає старша інспекторка сектору адміністративної практики Наталія Ющенко.

Сестри були майже нерозлучні на всіх завданнях, і навіть позивний знову отримали один на двох – “Красуні”.

“Ми забезпечували організаційну роботу штабу, розподіляли наряди по маршрутах та вели документацію, щодня заступали в фільтраційні групи, які проводили перевірку громадян для виявлення колаборантів, перевіряли документи та багажі, і, звісно, допомагали у разі обстрілів”, – пояснює Вікторія.

“ми поїхали до херсону, щоб допомогти місцевим мешканцям, які щодня потерпають від обстрілів московитів”, - розповідають сестри-поліцейські з березівщини

Працювали сестри-поліцейські навіть у вільний час: після роботи вони добровільно заступали у склад автопатруля та разом із колегами охороняли правопорядок в місті. Не упускали жодної можливості допомогти херсонцям: підвозили додому тих, хто не встиг до початку комендантської години, привозили їжу нужденним, здавали кров для поранених.

“ми поїхали до херсону, щоб допомогти місцевим мешканцям, які щодня потерпають від обстрілів московитів”, - розповідають сестри-поліцейські з березівщини“ми поїхали до херсону, щоб допомогти місцевим мешканцям, які щодня потерпають від обстрілів московитів”, - розповідають сестри-поліцейські з березівщини

“В Херсоні ми відсвяткували своє 24-річчя – день був майже тихим, в тих умовах це був найкращий подарунок. Багато було зворушливих моментів. Бувало, завезеш сім’ї найнеобхіднішу їжу, а вони хоч однією цукерочкою намагаються пригостити, кажуть: “беріть, дівчата”. Якось стояли в патрулі біля церкви на свята, і дуже сильно тоді росіяни місто обстрілювали, аж гуло у вухах. Страшно було, але пост не покидали. А потім до нас старенька підходить, пригощає освяченими пасочками і каже – рада, що тут свої, що поліція допомагає. Такі слова для нас – найдорожчі”, – зізнаються сестри Ющенко.

Зазначимо, що поліцейські Одещини постійно перебувають на Херсонщині у складі зведеного загону, допомагають колегам охороняти правопорядок на звільненій від загарбників території області. Правоохоронці працюватимуть і надалі – аж поки жодного московита не залишиться на території вільної, незалежної України.

“ми поїхали до херсону, щоб допомогти місцевим мешканцям, які щодня потерпають від обстрілів московитів”, - розповідають сестри-поліцейські з березівщини

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН