Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Допомогли майже чотирьом тисячам людей з інвалідністю: що і як робить Fight For Right

Йшов 7-й місяць повномасштабної війни росії проти України, міжнародні гуманітарні місії продовжують висловлювати занепокоєння, евакуація людей з інвалідністю, як і раніше, на плечах громадських активістів. Зокрема цим займається українська організація людей з інвалідністю Fight For Right.

Fight For Right працює з наслідками російської воєнної агресії ще з 2014. Та саме з початку повномасштабного вторгнення організації вдалося створити механізм для підтримки людей з інвалідністю, який ефективніший за роботу ООН та інших гуманітарних місій.

“Коли російське повномасштабне вторгнення почалося, ми побачили, що міжнародні організації майже не включили людей з інвалідністю до своїх гуманітарних програм в Україні. Тож ми звернулися до спільноти людей з інвалідністю: активісти й активістки з усього світу швидко мобілізувалися і почали нам допомагати. Дуже швидко з однієї послуги евакуації у нас виросла ціла сервісна служба: ми і ліки з продуктами доставляємо, і витягаємо людей з тимчасово окупованих територій, і юридичні консультації проводимо. Ми стали основним майданчиком допомоги для українців та українок з інвалідністю під час цієї повномасштабної війни”, – каже голова Fight For Right Юлія Сачук.

Fight For Right працюють 24/7: допомагають евакуювати людей із найнебезпечніших точок, надають юридичну та психологічну допомогу, гуманітарну підтримку. Наразі команді вдалося допомогти майже чотирьом тисячам людей з інвалідністю.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН