Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська область залишилась без електро- та водопостачання

У Херсонській області сьогодні зникло електропостачання. Працює лише мобільний зв’язок.

Попередньо йдеться про пошкодження електроопори поблизу Антонівського мосту. Не працює також і водопостачання, адже переважно відбувалось завдяки насосам. Окупаційна влада обіцяє відновити все за два дні.

Поки людям доведеться справлятися з низкою незручностей, – говорить заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський:

Херсонщина без енергопостачання. А отже, і без центрального водопостачання та без зв’язку. 

Що це означає? Крім очевидних побутових незручностей, під питанням робота медичних закладів. Оскільки станом на сьогодні дуже складно сказати, в якому стані аварійні генератори і чи є запас палива для них. 

Гуманітарний кошмар, викликаний окупацією, лише посилюється. Крім того, вимкнені морозильні камери в торгових точках можуть призвести до псування харчових продуктів, що потім може спричинити спалах інфекційних кишкових захворювань. 

І нарівні з цими проблемами – інформаційний вакуум, оскільки без зв’язку люди не мають можливості отримувати об’єктивну інформацію. Орки заявили, що протягом двох днів відновлять енергопостачання. Якщо терміни затягнуться – ситуація почне погіршуватися з кожним днем.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН