Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонці чекають як свята звільнення міста та контрнаступу ЗСУ

У тимчасово окупованому Херсоні всі причаїлись в очікуванні свята. Для всіх українців кожен новий удар по військовим базам російських окупантів невпинно наближає той бажаний день Перемоги.

Жителі міста, які залишились у своїх будинках, іще раніше подбали про своїх рідних та близьких, створили всі необхідні умови для того, щоб врятувати їх від звірства російських загарбників. І саме ці героїчні херсонці докладають чимало зусиль для забезпечення перемоги на фронті захисників України. Бойові партизанські групи та українські артилеристи постійно отримують оперативну та точну інформацію про місця розташування та переміщення ворожої техніки.

Будь-яке переміщення важких російських систем протиповітряної оборони фіксується та передається українським захисникам. Варто зазначити, що загарбники використовують мало сучасної військової техніки, більшість зразків є модернізацією старих російських систем або їх сучасне відтворення. Ті місцеві жителі, які були знайомі з принципами роботи такого радянського озброєння, добре орієнтуються у тому де, як і коли їх краще шукати.

Незважаючи на використання російської мобільної мережі, українські партизани забезпечили власну інформаційну безпеку. А чітке дотримання визначених правил безпечного користування телекомунікаційними системами окупантів гарантує їх анонімність та недосяжність для спеціальних служб ворога.

У Херсоні всі чекають ЗСУ. Кожної ночі місцеві жителі із нетерпінням очікують на нові звуки ефективної роботи української артилерії. Новини про чергове влучання по Антонівському мосту або про детонацію снарядів на російських військових базах по-справжньому зігрівають серце та мотивують до активних дій. На думку херсонців, зараз у місті проживає, напевно, більше патріотів України, ніж у Львові. В особистому спілкуванні місцеві жителі завжди наголошують, що Херсон – це Україна, а ЗСУ – це сила, яка незабаром повністю звільнить від загарбників Херсонщину та всю Україну.

Олександр Миронченко

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН