Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Каховці чоловік погодився на співпрацю з окупаційною владою й очолив “водоканал”: справу розслідує СБУ

Слідчі Управління СБ України в Херсонській області здійснюють досудове роздування за фактом пособництва державі-агресору з боку мешканця Нової Каховки.

Встановлено, що громадянин України, перебуваючи на тимчасово окупованій території міста Нова Каховка, добровільно погодився на співпрацю з окупаційною владою. Він надав згоду на зайняття посади «начальника» Комунального виробничого управління «Каховський водоканал».
Після призначення фейковий посадовець активно підтримує та реалізовує злочинні дії окупаційної адміністрації, які спрямовані на встановлення контролю над тимчасово окупованою територією Каховського району.
Він керує розміщенням на території підприємства так званої «гуманітарної допомоги», аби «замилити очі» каховчанам про доброчинність «нової влади». Тоді як окупанти протидіють та не надають жодного гуманітарного коридору для доставки компетентними організаціями України допомоги населенню Каховського району. Надає техніку підприємства для обслуговування потреб збройних формувань рф та окупаційної адміністрації.

За процесуального керівництва Каховської окружної прокуратури Херсонської області йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН