Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Знали про удар ЗСУ, але не попередили: стало відомо, як “група Шойгу” підставила Росгвардію в Херсоні

Російські окупанти й колаборанти не можуть поділити “владу” на захоплених територіях Херсонської області. Найкрасномовнішим прикладом цього стало те, що військовим РФ – так званій “групі Шойгу” – було відомо про повторний удар ЗСУ по казармах Росгвардії в Херсоні в липні, але вони не попередили про нього товаришів.

Тоді з різницею у кілька годин в місті зафіксували два прильоти. Про це в коментарі “24 каналу” розповів місцевий активіст Володимир Молчанов.

За його совами, після першого удару окупанти евакуювали своїх людей, які роздавали гуманітарку з так званого центру партії “Єдина Росія” за 150 метрів від епіцентру майбутнього другого вибуху.

Молчанов каже, що вони знали про те, що буде й другий удар, але не попередили про це. Тож за його наслідки, зокрема й те, що тоді загинув представник керівництва Росгвардії, відповідальні й російські військові.

“Група Шойгу” (Сергій Шойгу – глава міноборони РФ. – Ред.) у такий спосіб помстилася угрупованню ФСБ за попередні обшуки в їхніх людей у Херсонській “обласній військово-цивільній адміністрації”, – підкреслив активіст.

 

Він додав, що між російськими військовими та ФСБівцями у Херсоні справді точиться боротьба за “владу”. Водночас ефективність дуже страждає в обох “урядів”. Другі абсолютно не контролюють ситуацію, це краще вдавалося місцевим колаборантам, які були призначені “групою Шойгу”, але нині змінилося й це.

“Без Сальдо (Володимира, окупаційного “глави адміністрації Херсонської області”, якого отруїли. – Ред.) у них все пішло шкереберть, і якихось централізованих заходів щодо підготовки до “референдуму” або переведення економіки на російські рублі, а бізнесу на оплату податків на російські рахунки, зараз не відбувається”, – пояснив Молчанов.

Він вважає, що становище окупантів залежить від активності та працездатності конкретних місцевих колаборантів, яка помітно зменшилася у Херсоні.

Нагадаємо: Федеральна служба безпеки РФ формує нові підрозділи на окупованих територіях України, до того ж не лише у “Л/ДНР”, а й у Херсонській, Запорізькій і Харківській областях. Однак співробітники ФСБ відмовляються туди їхати навіть за зарплати у 6-8 разів вищі за звичайні й додаткові пільги.

OBOZREVATEL

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН