Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Декани ХДУ продовжують працювати у змішаному форматі

Херсонський державний університет працює в умовах війни у новому форматі. Частина колективу виїхала до Івано-Франківська, педагогічний колектив знаходиться у різних куточках країни. Розповів про роботу у змішаному форматі ректор ХДУ Олександр Співаковський:

– Традиція проводити зустрічі з деканами нашого університету існує вже декілька років. Воєнний стан, окупація, переміщення центру управління Херсонського державного університету до Івано-Франківська, навіть географічна розпорошеність наших колег цьому не завадили. Маємо підтримувати комунікацію, у вузькому колі обговорювати нагальні питанні, ділитися гарними новинами, розробляти алгоритмі спільних дій, щодо вирішення проблемних моментів.

Сьогодні така зустріч відбулась у змішаному форматі, ми поспілкувалися про перебіг вступної кампанії, яка складна і потребує залученості кожного.

Доповів про результати свого відрядження до Києва та про проведені зустрічі в Офісі Президента, Міністерстві освіти і науки, з керівниками нашої обласної військової адміністрації та обласної ради. Це дуже важливо, щоб представники влади розуміли ті процеси, які відбуваються у вищій освіті на тимчасово окупованих територіях, знали, якої підтримки потребують науково-педагогічні працівники та здобувачі.

Звичайно, що деканів цікавили алгоритми роботи в умовах воєнного стану, тимчасової окупації та переміщення. Запевнив, що головний пріоритет – безпека та збереження та підтримка колективу, бо саме люди є головною цінністю університету. Обговорили особливості організації освітнього процесу, дотримання якості та контролю за його ходом, домовилися надати свої пропозиції щодо проходження практик здобувачами в умовах дистанційної роботи.

Націлив на необхідність ретельної підготовки до Вченої ради та зборів Конференції трудового колективу 29 серпня, а також анонсував участь Херсонського державного університету у щорічній обласній педагогічній конференції, співорганізаторами якої ми є. І це теж традиція, якої ми маємо дотримуватись навіть у такий важкий час. Більше того, саме зараз й потрібні такі заходи, на яких можна чесно говорити про проблеми, потреби, комунікувати з владою, колегами, ділитися успішними практиками та відчувати себе частиною єдиної проукраїнської освітянської спільноти.

Щиро дякую першому проректору Сергію Омельчуку, всім деканам за зустріч та дискусію. Рухаємось далі!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН