Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

З портів Одещини вийшли ще 5 суден з продовольством

Ще 5 суден вийшли з українських портів. Це сьомий та найбільший караван.

Сьогодні вранці, два судна, вийшли з порту Південний. BRAVE COMMANDER з 23 тис. тонн пшениці для Африки. Судно зафрахтоване Світовою продовольчою програмою ООН. Балкер вийшов у напрямку порту Джибуті, після прибуття до якого, продовольство буде направлено споживачам Ефіопії. Друге судно – панамакс BONITA, яке прямує до Південної Кореї.
Загалом з порту Південний відправлено понад 80 тис. тонн продовольства.
Ще майже 30 тис. тонн пшениці та кукурудзи відправлено «зерновим коридором» з порту Чорноморськ. Зокрема в напрямку Босфору прямує балкер OSPREY S – одне з перших суден, що увійшли до українських портів після підписання Стамбульської Ініціативи, а також балкери PROPUS та RAMUS.

Новий тиждень починається дуже ритмічно. Сьомий караван з 5 суден – це найбільший, по кількості балкерів караван, з загальним обсягом вантажів – 110 тис. тонн, які прямують до 4 країн світу.

У загальному заліку, за 16 днів роботи зернового коридору з українських портів вийшло 21 судно. Ми наполегливо працюємо над збільшенням інтенсивності роботи коридору на вхід до портів Великої Одеси», – прокоментував керівник ДП «АМПУ» Олексій Востріков.

Інформація з FB / Адміністрація морських портів України.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН