Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Волонтерам вдалось евакуювати шістнадцять осіб з-під обстрілів

Благодійний фонд “Українці переможуть” продовжує займатися всебічною допомогою мешканцям Херсонської області. Нині людям допомагають з евакуацією з гарячих точок. Розповів про черговий порятунок очільник фонду Ігор Йосипенко:

– Шлях цих 16 осіб з окупованої Херсонщини був непростий.

Нарешті їх евакуйовано. Серед них – і двоє лежачих бабусь.

Для цих людей шлях на волю був складним, треба було спочатку подолати водні перешкоди в декілька заходів, а далі їх підхопили на мікроавтобусі під звуки арти волонтери нашого Благодійного фонду «Українці переможуть!». Виїжджати з сіл, які знаходяться в зоні окупації та ще й на лінії фронту Бериславського району, зараз дуже небезпечно.
Ми не змогли пройти повз чужу біду. Але ми – там, де потрібні. Прийде час і ми зможемо надати ще деякі подробиці й імена мужніх чоловіків, які, ризикуючи своїм життя, домовлялися та вивозили через лінію фронту цих людей.
Шістнадцять чудових українців, які мужньо витримали шлях на волю тепер – в безпеці, в родичів, які їх прихистили. Малорухливі бабусі знаходяться в лікарні Кривого Рогу, а троє осіб зараз відпочивають від довгої дороги у нашому Центрі.

Ми підготували для них смаколики, гаряче харчування та кімнати відпочинку. У них є час визначитися зі своїм майбуттям, а ми в цьому допоможемо!

Українці переможуть!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН