Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Волонтери відкрили збір коштів на евакуацію людей з Херсонщини

У населених пунктах Бериславського району нині вкрай важка ситуація. Люди виживають під постійними обстрілами, зруйновано майже всю інфраструктуру. Допомогти з евакуацією населення збирається фонд “Українці переможуть”, але він потребує підтримки, адже з початку війни невпинно працює, аби забезпечити населення необхідним. Розповів більше про ініціативу очільник фонду Ігор Йосипенко:

Шановні друзі! Ми з вами знайомі багато років. Зараз конче потрібна допомога тим людям, які виживають без світла, газу і води в розбомблених, пограбованих окупантами селах і по цю, і по ту лінію фронту. Наша команда волонтерів Благодійного фонду «Українці переможуть!» активно допомагає, розвозить гуманітарну допомогу. Але нині гостро постало питання збереження людського життя, безпеки наших громадян, яких потрібно терміново вивезти з населених пунктів, де йдуть бойові дії. Вони сидять в погребах з молитвою, щоб вижити, фізично врятуватись, вже не думаючи про їжу та інше. На жаль, це реалії сучасної війни, де ворог застосовує всі види озброєння, включаючи і заборонені: касетні і фосфорні снаряди, грали, арти… Цивільній людині складно вижити під такимм обстрілами. Час від часу ми допомагаємо мешканцям прифронтових сіл виїхати із зони окупації, маємо вже досвід. На сьогодні є можливість це робити активніше, даючи шанс зберегти життя більшій кількості людей з Бериславського району, де йдуть активні бойові дії. Але коштів Благодійного фонду “Українці переможуть!” недостатньо для організації всіх процесів, пов’язаних з евакуацією людей. Тому просимо вас підтримати нас матеріально на евакуацію людей, адже перебування там, де вони зараз є, небезпечне та неможливе. Ми знаходимо сміливців, готових їхати. Але потрібні кошти на паливо, амортизацію машин, бо дороги там практично відсутні, для вирішення питань на місці. Сума допомогти може бути маленькою 100 грн?, чи на ваш розсуд, але вона стане частинкою великої справи, порятунком чиєїсь долі, життя. У таких селах чимало залишилось беззахисних людей поважного віку, жінок з дітьми, інвалідів… Хто їм допоможе? Лише разом, об’єднавшись, ми можемо вижити, як нація.

Номер карти для збору коштів на евакуацію людей з території Бериславського району 4731219612029995 , Приватбанк .

Дудар Іван Іванович

Якщо ви не резидент України і маєте бажання допомогти нашій команді – можете надіслати на yosypenkoi@ukr двома кліками через PayPal.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН