Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Майже порожні прилавки та торгівля “з землі”: які зараз ціни в Херсоні та інших містах в окупації

Від початку окупації Херсона, у місті призупинили свою роботу більшість магазинів із продуктами та іншими товарами, а ті, що залишилися – значно підняли ціни через дефіцит. Місцеві жителі описують свій стан на сьогоднішній день, як “повернення у 90-ті”. Також розвивається стихійна торгівля, де не контролюється якість продукції.

Про це йдеться у сюжеті “Громадського радіо”.

Херсонці розповідають та показують, як майже всі полиці тих магазинів, що залишилися працювати, порожні. Тому у місті активно розвивається стихійна торгівля. Ціни там завеликі, але нижче, ніж у супермаркетах: кілограм ковбаси коштує від 200 грн, кілограм полуниці – 150 грн, лопатка на кістці – 230 грн, філе – 260 грн, а грудка із кісткою – 210 грн.

Варто зазначити, що м’ясо продають неохолодженим у ящику на землі, де між ним та асфальтом всього одна картонка.

Крім того, стихійну торгівлю почала “легалізувати” окупаційна “влада” та брати з продавців данину за місця на пішохідній зоні. Також окупанти поспішили відкрити магазин “АБЦ” у приміщенні колишнього супермаркету “АТБ”. Ціни там пишуть спочатку у рублях, а поруч меншим шрифтом пишуть у гривнях. На касі називають ціну у гривнях, а у чеку вказують у рублях. Вершкове масло там коштує від 105 грн, а ковбаси від 119 грн, молоко можна придбати від 61 грн, а тверде мило від 41 грн.

Водночас на Площі Свободи, де мітингують проти російської окупації та де обстрілювали учасників мирних протестів, тепер відкрили фуд-корт та супермаркет “ТОРY”.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН