Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Віліс Дамбінс: «Співробітники “Херсонобленерго” щодня здійснюють подвиги»

Співробітники «Херсонобленерго» продовжують свою роботу на деокупованих територіях Херсонської області та докладають титанічних зусиль для відновлення зруйнованих електричних мереж.

Щодня співробітники регіональних обленерго, які входять до групи компаній VS Energy, здійснюють подвиги, працюючи в неймовірно складних умовах – під безперервними обстрілами та бомбардуваннями.

«Одна з наших компаній – «Херсонобленерго» – знаходиться на територіях, які захопили російські окупанти, – каже один із співвласників компанії VS Energy, латвійський інвестор Віліс Дамбінс. – Вони знищують міста, вбивають людей, руйнують інфраструктуру. У надскладних умовах наші працівники проводять критично важливі ремонтні роботи на території Херсонської області. На жаль, загинуло кілька наших співробітників через російські обстріли. Є загиблі співробітники наших компаній в інших областях. Декілька з них були нагороджені Орденами “За мужність”.

Крім того, з початку повномасштабного вторгнення рф на території України більше 400 співробітників регіональних обленерго групи компаній VS Energy були призвані до ЗСУ або долучилися до лав територіальної оборони.

У той же час, група компаній VS Energy постійно надає фінансову допомогу українській армії. Підтримка групою компаній VS Energy ЗСУ та гуманітарних ініціатив з 24 лютого 2022 року оцінюється у понад 60 мільйонів гривень.

VS Energy володіє компаніями “Херсонобленерго”, “Житомиробленерго”, “Кіровоградобленерго”, “Чернівціобленерго”, “Рівнеобленерго”. На підприємствах групи працює понад 11 тисяч співробітників.
З 2014 року акціонерами VS Energy є громадяни Європейського Союзу – Віліс Дамбінс, Валтс Вігантс та Артурс Альбергс (усі – Латвійська Республіка), а також Олег Сізерман і Марина Ярославська (обидва – Федеративна Республіка Німеччина). Акціонери компанії засуджують неспровоковану атаку росії, а також санкціоноване режимом Лукашенка використання території Білорусі для здійснення варварського акту агресії проти України.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН