Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Делегація Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні завітала у Запоріжжя

Олександр Старух провів зустріч із делегацією Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні, – повідомляє Запорізька ОВА.

Це вже не перший візит іноземних гостів до Запоріжжя. Так, сьогодні очільник обласної військової адміністрації разом з головою суб-делегації Червоного Хреста у м. Дніпро Умаром Насім Ханом обговорили додаткову допомогу, яку може надати організація нашому регіону.
У заході також взяли участь начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ЗОВА Артур Бойко, директор Департаменту з питань цивільного захисту населення Андрій Булавінов та директор Департаменту охорони здоров’я Олексій Кулинич.
Представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні зауважили, що готові сприяти в підготовці до зимового сезону, а саме надати додаткові матеріали для швидкого ремонту будинків після обстрілів, у тому числі для утеплення. Зокрема, коли розпочнеться опалювальний період, зможуть допомогти з доставленням брикетів та іншого необхідного до населених пунктів, особливо туди, де відсутні газопостачання та електроенергія.
Ще одне питання, яке обговорили під час зустрічі, стосується організації гуманітарних коридорів. Керівник ЗОВА Олександр Старух наголосив, що наразі до Запоріжжя евакуюється великий потік людей із зон бойових дій, особливо мешканці з Лівобережної Херсонщини. Всі намагаються виїхати власним транспортом або за допомогою волонтерів, в результаті чого створюються величезні черги у запорізькому напрямку. Очільник регіону також зауважив: щоб розв’язати це проблемне питання, треба координація зусиль та вихід на міжнародний рівень, у тому числі найважливіше – це досягти домовленостей з рф на режим тиші.
Своєю чергою, міжнародні гості розповіли про програму, яка спрямована на підтримку населення, постраждалих від війни з росією. Вона також передбачає й фінансову допомогу.
У кінці зустрічі керівник Запорізької ОВА Олександр Старух вручив делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста знакові подарунки. Представники організації висловили впевненість у подальшій плідній співпраці, яка дозволить оптимізувати допомогу відповідно до потреб населення області.

Департамент культури та інформаційної політики

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН