Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Україна вийде з Угоди про співробітництво та взаємодопомогу в митних справах між країнами СНД

Верховна Рада підтримала закон про вихід України з Угоди про співробітництво та взаємодопомогу в митних справах, укладеної між країнами-учасницями СНД 15 квітня 1994 року у москві та ратифікованої Законом України від 15.12.1999 №1301-XIV.

Так, Угодою між Україною та Азербайджанською, Киргизькою Республіками, а також Республіками Вірменія, Білорусь, Грузія, Казахстан, Молдова, Таджикистан, Туркменістан, Узбекистан і російською федерацією передбачалася співпраця митниць зазначених країн над:
– удосконаленням пасажирського та вантажного сполучення;
– забезпеченням належного стягування мита, зборів та інших платежів;
– попередженням, припиненням та розслідуванням митних правопорушень.
На сьогодні Угода втратила своє практичне значення для України та не застосовується, а із зазначеними країнами є чинні двосторонні міжнародні договори у митній сфері. Держмитслужба, зокрема, провела аналіз таких договорів та встановила доцільність припинення дії Угоди для України.

Варто зазначити, що згідно з висновком Комітету ВРУ з питань інтеграції України до ЄС, положення Угоди регулюються національним законодавством країн-членів ЄС та не підпадають під дію міжнародно-правових зобов’язань України у сфері європейської інтеграції.

Дежавна митна служба

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН