Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Експерт пояснив, чи призведе зупинка роботи “Артемсолі” до дефіциту

В Україні дефіциту солі не буде попри припинення роботи “Артемсолі” — одного з найбільших підприємств із видобутку та реалізації кухонної солі на території Центральної та Східної Європи.

Про це в ефірі Українського радіо заявив перший віцепрезидент Торгово-промислової палати України, член Української ради бізнесу Михайло Непран.

“Сіль можна купити. Вона дещо дорожча і найрізноманітніша. Тобто якщо вам треба посолити борщ, ви зайдете в магазин, і там не буде “Артемсолі”, ви знайдете іншу сіль. Тому хвилюватися причин немає”, — зазначив Непран.

За його словами, на складах є запаси солі, а крім того, деякі інші українські підприємства зараз активніше відновлюватимуть свою роботу, зокрема планується активізувати добуток солі у Дрогобичі та Солотвино.

“Поруч з нами Польща. І є одна лінія родовищ, яка тягнеться з Прикарпаття, де без проблем ми зможемо купити сіль. Хоча, як мене, краще вкладати кошти у національний бізнес”, — додав Непран.

Віцепрезидент Торгово-промислової палати України також порадив “ні в якому разі не бігти та не скуповувати сіль”, аби не створювати штучний ажіотаж.

За інформацією Суспільне новини

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН