Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Представники європейських країн засудили вивезення зернових із Херсонщини

З перших днів війни на херсонській землі окупанти вчиняють злочини, включаючи викрадення правозахисників, активістів, журналістів, представників місцевого самоврядування. Питання розграбування окупованих територій озвучив на засіданні Постійної ради ОБСЄ голова обласної ради Олександр Самойленко:

ГРАБУЮЧИ щодня зернові запаси Херсонщини, окупанти створюють ризики для продовольчої небезпеки.
Адже припинення експорту величезної кількість олії, а також зернових, таких як кукурудзи та пшениці з українських портів, які раніше Україна експортувала, скоротило глобальну пропозицію та призвело до різкого зростання цін на альтернативи.

Сьогодні жителі в окупації відрізані від зв’язку, а діти швидко подорослішали. Діти, які озираються, вони тихо граються у своїх дворах, а у шкільних рюкзаках, які завжди носять на плечах мають інструкцію, написану батьками, яку в разі розлуки із ними їм треба виконати, аби вижити.

ЦЕ ПОВИННІ ЗНАТИ ВСІ!

Про це я говорив на засіданні Постійної ради ОБСЄ, куди мене запросили у якості спеціального гостя Польського головування.

Реакція партнерських делегацій держав-учасниць була однозначною.

Вони зазначили, що такі зустрічі – найкращий спосіб протистояти брехні рф. Були шоковані від емоційних свідоцтв з перших джерел про руйнівні наслідки війни для місцевих жителів та, колись, яскравої та туристичної Херсонщини.

Запевнили у своїй єдиній позиції у відновленні свободи та гідності українського народу. А також посиленні своєї підтримки.

Вони і надалі будуть надавати Україні необхідну допомогу, включаючи озброєння та гуманітарну підтримку для захисту проти російської агресії.

Єдиним, кому нічого було сказати у відповідь – це російським дипломатам. Вони просиділи усю зустріч не піднімаючи голови, дивлячись униз.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН